Държавната агенция Национална сигурност“ е засякла , които са дефицитни у

...
Държавната агенция Национална сигурност“ е засякла , които са дефицитни у
Коментари Харесай

ДАНС е заскяла нерегламентиран износ на лекарства

Държавната организация „ Национална сигурност “ е засякла , които са дефицитни у нас. Повод за отчета е изпратено питане от ръководителя на здравната комисия Костадин Ангелов във връзка със информация на изчезнали лекарства.

В отчета се показва, че направена смяна през 2022 година в електронната система за следене на медикаментите у нас - СЕСПА, е създадена в полза на търговците за сметка на българския пациент.

В анализът още се показват и съответни сдружения, които са правили експорт на медикаменти, включени в забранителния лист. По случая е осведомена и прокуратурата.

„ Това води до облагодетелстване на законни схеми свързани с източване на обществени средства от бюджета на НЗОК, анализът на резултатите от инспекциите открива, че множеството покупко-продажби сред търговците на едро в страната са осъществени с присъединяване на частни сдружения извършващи вътреобщностни  придобити  от аптеки или лечебни заведения “, изясни Костадин Ангелов, който е ръководител на здравна комисия в Народно събрание.

" Винаги сме казвали, че в случай че някой нарушава закона, би трябвало да бъде осъден оптимално бързо и заслужено - няма никакво значение кой е той ", разяснява отчета на ДАНС за противозаконния експорт на дефицитни лекарства министър председателят акад. Николай Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР